Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση, η Kamari Blue Ride συνδυάζει εκδρομές με σκάφος, κατάδυση, κωπηλασία, yoga και ποδηλασία για καλή φυσική κατάσταση, αναψυχή, εκμάθηση, διαλογισμό και διασκέδαση. Παρέχοντας δραστηριότητες μέσα κι έξω απ’ τη θάλασσα, ο βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε τρόπους εξερεύνησης της θαλάσσιας κουλτούρας και των κρυμμένων θησαυρών της Χίου, με την πολύτιμη καθοδήγηση ενός ντόπιου.

Ο ιδρυτής της Kamari Blue Ride, Σπύρος Κουσκουσάκης, ορμώμενος από την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χίο, και αντλώντας από την εμπειρία του πάνω στον τουρισμό του νησιού, θέλησε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό τόσο για την τοπική κοινότητα όσο και για τους επισκέπτες. Η Kamari Blue Ride αντικατοπτρίζει το πάθος μας για τη φύση, την άθληση και την ευεξία. Επιπλέον, υιοθετούμε ένα οικογενειακό πνεύμα προσφέροντας δραστηριότητες για όλες ανεξαρτήτως τις ηλικίες, θέλοντας έτσι να μεταλαμπαδεύσουμε, στη νέα γενιά, την αγάπη μας για έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Kamari Blue Ride, ως μια ολοκληρωμένη υπηρεσία δραστηριοτήτων εξερεύνησης, χαλάρωσης και εκπαίδευσης, επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να ανακαλύψει την αθέατη πλευρά της Χίου. Με έδρα την παραλία της Αγίας Φωτεινής, ο κήπος μας είναι ταυτόχρονα και το ορμητήριό μας. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή εάν θέλετε να μας βρείτε και να ξεκινήσετε την περιπέτεια.

ΟΡΑΜΑ

Στην Kamari Blue Ride, οι αξίες μας βασίζονται στη βιωσιμότητα, την ενίσχυση της κοινότητάς μας και τον θετικό αντίκτυπο της κάθε μας ενέργειας.

Γνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας, της ευθύνης του τουρισμού απέναντι σε αυτές, αλλά και των σύγχρονων αλλαγών στην ταξιδιωτική κουλτούρα, επιδιώκουμε μια regenerative (αναγεννητική) και οικολογική προσέγγιση των δραστηριοτήτων μας. Χάρη στην ολιστική μας φιλοσοφία, προσφέρουμε εμπειρίες που είναι, ταυτόχρονα, απολαυστικές και ουσιαστικές, με απώτερο στόχο τον βαθύτερο μετασχηματισμό του ατόμου μέσα από τη συμμετοχή του σε αυτές. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να ζήσουν μια δυνατή εμπειρία, να αποσυνδεθούν από τον ψηφιακό κόσμο και να συνδεθούν με τη φύση, να επιβραδύνουν, να μάθουν για το ιδιαίτερο περιβάλλον του νησιού, να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινότητα, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, και να απολαύσουν αυτό το ταξίδι στο έπακρο.

Όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι από τη Χίο, και μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και την εξειδίκευσή μας. Γι’ αυτό, στην Kamari Blue Ride φιλοδοξούμε, στο μέλλον, να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε την εκπαιδευτική μας δράση. Ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε μια Ακαδημία SUP για παιδιά, δίνοντας στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να γνωρίσουν το δημοφιλές αυτό άθλημα που σύντομα θα γίνει Ολυμπιακό, καθώς επίσης να εντάξουμε την πεζοπορία στην γκάμα των δραστηριοτήτων μας.

ΜΕΛΛΟΝ

Σε κάθε ακρωτήρι, σε κάθε δαντελωτή ακρογιαλιά,
σε κάθε κόκκο άμμου κρύβεται η ιστορία της γης.

Rachel Carson

Όσο διασχίζουμε τη Γη, είναι ατομική και συλλογική μας ευθύνη η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Στην Kamari Blue Ride δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα με το να ηγούμαστε, κάθε χρόνο, μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας καθαρισμού των παραλιών μας. Πριν το επίσημο ξεκίνημα της καλοκαιρινής σεζόν, θέτουμε τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινό μας δυναμικό στην υπηρεσία των θαλασσών μας καθαρίζοντας, εθελοντικά, τις ακτές της Αγίας Φωτεινής, της Μονολιάς και της Αυλωνιάς, καθώς και τον βυθό στο λιμανάκι του Αϊ Γιάννη που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μας, την παραλία της Αγίας Φωτεινής.

Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, θέλουμε να συνδράμουμε ενεργά στην αναγέννηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να καλλιεργήσουμε μια συνείδηση υπέρ των ωκεανών και να προάγουμε την αλλαγή. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε κι άλλο κόσμο να μας ακολουθήσει, ώστε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα και να επεκτείνουμε τη δράση μας σε ακόμη πιο μακρινές παραλίες.