ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ξεκινήστε τις καταδύσεις και αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Εξερευνήστε τον ειρηνικό υποβρύχιο κόσμο, γνωρίστε την πολύχρωμη θαλάσσια ζωή και επισκεφτείτε μαγευτικά τοπία. Είναι μια απίστευτη περιπέτεια ζωής, μιας που κάποιος μπορεί να μάθει να καταδύεται από την ηλικία των 10 και μέχρι οποιαδήποτε ηλικία. Πρόκειται για ένα ασφαλές διασκεδαστικό άθλημα, ιδανικό για όλη την οικογένεια. Η εκμάθηση καταδύσεων είναι πολύ πιο εύκολη από ότι νομίζετε και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα Open Water Diver είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε.


ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

SCUBA DIVE

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Try Scuba Diving

1 μέρα

70 ευρώ 

Το πρόγραμμα SSI Try Scuba είναι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε την αυτόνομη κατάδυση για πρώτη φορά. Aπολαύσετε αυτές τις πρώτες αξέχαστες αναπνοές κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να ζήστε τη μαγεία της αυτόνομης κατάδυσης με την φροντίδα του έμπειρου εκπαιδευτή σας. Στο τέλος αυτού του μαθήματος, θα έχετε κερδίσει την κάρτα αναγνώρισης SSI Try Scuba και αναμφίβολα θα ανυπομονείτε για την επόμενη κατάδυση. Αμέτρητες εμπειρίες καταδύσεων σας περιμένουν και από εδώ ξεκινούν όλα. Αρχίστε σήμερα!7

Certified Open Water

3-5 μέρες

450 ευρώ

 

Πρόκειται για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την εμπειρία σας ως πιστοποιημένος αυτοδύτης. Η εξατομικευμένη εκπαίδευση συνδυάζεται με συνεδρίες εξάσκησης στο νερό για να διασφαλιστεί ότι έχετε τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτούνται για να λειτουργείτε χωρίς κανένα πρόβλημα κάτω από το νερό. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα, αποκτάτε την πιστοποίηση SSI Open Water Diver.

divider3

VENETIKO

SCUBA DIVING TRIPS

Η βραχονησίδα Βενέτικο απέχει μόλις 3 ναυτικά μίλια από τον Εμπορειό, το σημείο που είναι αγκυροβολημένο το σκάφος μας, και η απόσταση χρονικά υπολογίζεται σε 20 λεπτά.

Λόγω της επίδρασης που έχουν οι καιρικές συνθήκες στο σχεδιασμό μιας κατάδυσης, η βραχονησίδα έχει χωριστεί σε τέσσερα διαφορετικά καταδυτικά σημεία, αναλόγως της κατεύθυνσης του ανέμου. Κάθε σημείο διαφέρει ως προς τη μορφολογία του βυθού και το τι θα συναντήσουμε υποβρυχίως, όλα όμως περιβάλλονται από την εξαιρετική θαλάσσια ζωή της Μεσογείου.

Καταδυόμενοι δυτικά του Βενέτικου, θα συναντήσουμε έναν υπέροχο τοίχο στα 15 μέτρα περίπου, με πλούσια θαλάσσια ζωή γύρω του. Κολυμπώντας κατά μήκους, παρατηρούμε ότι ένα μικρό κομμάτι του καλύπτεται από ένα όμορφο δίχτυ ψαριών.  Στο τέλος του τοίχου, αρχίζουμε να καταδυόμαστε σταδιακά μέχρι τα 20 μέτρα και φτάνουμε στο βραχώδη βυθό.

Συνεχίζουμε την κατάδυσή μας εξερευνώντας τον στην βόρεια πλευρά του. Εκτός από το βραχώδη τοίχο, που αποτελεί προέκταση του παραπάνω, συναντάμε ένα υποβρύχιο φαράγγι! Περνώντας  από μέσα  διαπιστώνουμε την μια  εκπληκτική θέα, με πολλά όμορφα ψάρια, σφουγγάρια και ανεμώνες.

 Η ανατολική πλευρά του Βενέτικου είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα καταδυτική τοποθεσία: αποτελείται από αρκετά μεγάλα ξεκομμένα μονόπετρα. Εκεί υπάρχει άφθονη θαλάσσια ζωή, με το χαρακτηριστικό ότι σε αυτά τα μονόπετρα έχουν δημιουργηθεί πολλά θαλάμια, οπότε παρατηρούμε χταπόδια, σουπιές και ποικίλα αλλά ψάρια που κατοικούν εκεί.

Η νότια πλευρά του μικρού νησιού είναι η βαθύτερη. Είναι κατάλληλη για βαθιές καταδύσεις, καθώς ξεπερνά τα 30 μέτρα βάθος. Η μορφολογία του βυθού επιτρέπει την κατάδυση να γίνεται ομαλά και σταδιακά. Λόγω του βάθους και των υφάλων που συναντάμε, παρατηρούμε την πιο εξέχουσα υποθαλάσσια ζωή του Αιγαίου: ροφούς, τόνους, μαγιάτικα και πολλά ακόμα.

 Τα παραπάνω καταδυτικά σημεία έχουν μέγιστο βάθος 20 έως 30 μέτρα και η διάρκεια των καταδύσεων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30 λεπτά υποβρυχίως, αλλά συνήθως μπορεί να διαρκέσουν έως και 50 λεπτά, αναλόγως της κατανάλωσης αέρα. Δύναται να πραγματοποιηθεί διπλή κατάδυση σε δύο σημεία του Βενέτικου. Σε αυτήν την περίπτωση μετά την πρώτη κατάδυση, επιστρέφουμε στο σκάφος για ξεκούραση, φαγητό και προετοιμασία της επόμενης κατάδυσης.